Opiskelijan vapaa-aika

Tampere on monella tapaa Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki! Opiskelijoiden yhteisöllisyys, harrastusmahdollisuudet sekä lukuisat opiskelija-alennukset ovat vain pintaraapaisu tamperelaisen opiskelijan elämään. Opiskelijan Tampere kokoaa tietoa edellä mainituista asioista.

Tutalaisia killan rinneriehassa

Tampereen ylioppilaskunnan eli Trey:n alla toimii lukuisia harrastekerhoja ja järjestöjä. Järjestöjä löytyy avaruustekniikasta, painonnostosta ja monenlaisesta muusta kiinnostuneille. Opiskelijana voit vapaasti liittyä näistä suurimpaan osaan. Mikäli olemassa olevat kerhot eivät vastaa omia mielenkiinnon kohteita, myös uusien kerhojen perustaminen on sallittua ja toivottavaa.

Yliopiston oma SportUni tarjoaa monipuolisia liikuntapalveluita kolmella eri kampuksella. Maksamalla liikuntamaksun pääset opiskelijakortillasi SportUnin kuntosaleille ja pystyt osallistumaan ryhmäliikuntatunneille sekä erilaisille palloiluvuoroille. Palloilulajeille on olemassa myös Telegram-ryhmiä, joiden sisällä sovitaan matalamman kynnyksen pelailuista.

Tampereella järjestetään lukukausien aikana paljon opiskelijabileitä. Indecs järjestää esimerkiksi sitsejä eli akateemisia pöytäjuhlia ja saunailtoja. Tampereen suurimmat kuukausittaiset opiskelijabileet eli Kolmiot Indecs järjestää yhteistyössä Staabin ja Luupin kanssa.